facebookmobilné aplikácieČo je nové

Ako môžete odstrániť všetko, čo Facebook vie o vašich aktivitách

Odstráňte históriu pripojení Facebooku na iných webových stránkach a aplikáciách

Ak ste používateľom Facebooku, je pravdepodobné, že ste sa raz nerozhodli prihlásiť na web alebo sa prihlásiť do aplikácie pomocou svojho Facebook účtu. Je to pohodlnejšia metóda ako uľahčenie používateľov na všetkých webových stránkach a vo všetkých aplikáciách. Spojenie s aplikáciou Facebook alebo s webovou stránkou je spojené s určitými nákladmi, ktoré teoreticky necítite, ale existujú. Keď sa rozhodneme spojiť s Facebookom na webovej stránke alebo v aplikácii, spoločnosť Facebook bude vedieť, čo je našou oblasťou záujmu a dodá reklamu a články podľa našich spojení s našimi aplikáciami tretích strán.

Minulý rok bola spoločnosť Facebook nútená umožniť používateľom prístup k vymazaniu celej histórie účtu Facebook pomocou webových stránok a aplikácií tretích strán. Hoci spoločnosť oznámila, že sa tak stane od roku 2018, až teraz, začiatkom roku 2020, majú používatelia túto možnosť.
Je podobný súborom cookie a vyrovnávacej pamäte v internetovom prehliadači (Chrome, Firefox, Safari, Opera atď.).
V najnovšej aktualizácii aplikácie Facebook pre robot a iOS, Facebook predstavil používateľovi možnosť vymazať túto históriu.

Ako odstrániť históriu interakcie účtu Facebook s webmi a aplikáciami

Najjednoduchšie je z mobilnej aplikácie pre robot alebo iOS. Najskôr sa uistite, že máte najnovšiu verziu aplikácie Facebook.

1. Nastavenia a ochrana osobných údajov
2. Nastavenia
3. Aktivita mimo Facebooku
4. Clear History

Po tomto kroku sa vymaže celá história interakcie s tretími stranami, ale nezabudnite, že je možné sa prihlásiť po niektorých webových stránkach a aplikáciách, v ktorých ste na overenie použili svoj účet Facebook.

Táto operácia neodstráni históriu vyhľadávania na Facebooku alebo iné preferencie aplikácií. Ide výlučne o interakciu Facebooku s tretími stranami.

Tagy

Nechaj odpoveď

Tlačidlo späť nahor
Zavrieť